marți, 5 ianuarie 2016

"Sa lupti impotriva camarazilor tai este inadmisibil". Cadre militare active si in rezerva iau atitudine fata de demersurile rusinoase, obediente, nedemne, ale conducerii Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere (ANCMRR)

Am onoarea!
  Nu pot  să cred că în rîndul cadrelor militare în rezervă şi retragere există militari  şi mai ales de rang înalt care să lupte împotriva  celor ce luptă pentru drepturile lor legitime. Adică să lupţi împotriva camarazilor tăi este inadmisibil.
  Domnilor generali şi ofiţeri care acceptaţi aşa ceva nu cred că atitudinea aceasta vă onorează,  nu cred sa caracterizeze un militar.
   Domnilor,

Calculul pensiei cu 80% nu este mai avantajos pentru cei ce nu au stagiu de vechime complet mai mult decît pe dumneavoastră pentru că ei nu beneficiază de 1% pentru anii ce depăşesc 25 de ani vechime cumulată, nu beneficiază de  20% sau 15% pentru Meritul militar şi numai de 10%, etc dar beneficiază de o pensie mai onorabilă statutului şi importanţei, etc a muncii prestate de militar aşa cum acest beneficiu ar fi fost pentru toţi.
    Disponibilizatii, in proportie covarsitoare, au trecut în rezervă nu din vina lor ci obligaţi de sistem, de politicile guvernamentale .
     Eu nu fac parte din rîndul acestora dar mă doare pentru că sunt militar.
   Nu vă lua nimic din buzunar
   Asemenea atitudini aveau contabilii, conducătorii de instituţii etc. în comunism   de parcă dădeau salarii prime de la ei de acasă..
   Cum poţi să condamni si să lupţi împotriva SCMD,  ai căror membri sunt militari, colegii tăi?
    În loc să încercaţi unirea militarilor în lupta pentru apărarea drepturilor dezbinaţi, atacaţi.  Unde vă este onoarea, demnitatea de militar? Doar pentru a vă gudura pe lîngă cei mari, aşa cum probabil aţi făcut şi în activitate, călcînd în picioare verticalitatea, demnitate şi onoarea militarului.
    Vă mulţumiţi şi acceptaţi umilinţa, dezonoarea  militarilor de către guvernanţi,  numai să nu-i supăraţi, călcînd drepturile legale în picioare.
     Ştiţi că OUG prin care au modificat Legea 223/2015 este neconstituţională? Dacă nu ştiţi aflaţi.  Măcar din acest motiv trebuia să tăceţi, dacă nu luptaţi pentru dreptate , onoare şi demnitate. Mai mult aţi trimis scrisori guvernanţilor de acceptare a încălcării prevederilor constituţionale prin acea ordonanţă. Ce militari sunteţi şi Dvs. D-le Cdr(r) C. Alexandru (jurist)?
   Nu guvernanţii sunt principali vinovaţi de umilirea şi dezonoarea nostră, ci  militarii  ce au semnat sau au fost deacord cu scrisoarea trimisă Guvernului şi Ministrului MApN, şi care dezbină si luptă împotriva propriilor camarazi.

                  Lt.col.(r)jr. Moldovan Gavrilă.

_________________________________________________________________________________________________________

VA PREZENTAM MAI JOS DEMERSURILE RUSINOASE ALE DOMNILOR DIN FRUNTEA ANCMRR:
  1. ANCMRR catre MIHNEA IOAN MOTOC
  2. ANCMRR, COMUNICAT Nr.31 din 29.12.2015
  3. ANCMRR, În atenția secretarului general al guvernului,
ASTEPTAM, IN CONTINUARE, OPINIILE MILITARILOR ACTIVI SI IN REZERVA CU PRIVIRE LA ACEST COMPORTAMENT CINIC SI SLUGARNIC AL CONDUCERII ANCMRR. IN ACEST SCOP AM ACTIVAT SI COMENTARIILE LA ACEASTA PAGINA DE INTERNET.

12 comentarii:

  1. Pai cum sa nu lupte impotriva camarazilor cand la conducerea filialelor ANCMRR s-au infipt majoritatea politrucilor (fosti secretari, adjuncti si membrii in consiliile politice PCR) din MU si U? Vreti exemple? La filiala din Cluj_Napoca : col. Trasca, col. Duduiala, col. Cireap, , lt.col. Nicolescu, etc. Rusinea a murit demult !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesti blestemati, fosti lingai de clante comunistoide, lovesc in camarazii militari cu AZM, arme de zapacire in masa, care au in compozitie minciuni si promisiuni.Doar fostii secretari pcr, erau atat de criminali cu camarazii de arme si erau alesi din scursura sistemului militar, carora li s-a echivalat studiile de partid de la stefan gheorghiu cu studii economice.Rebutul asta social cu chip de om , blestematul fara de Dumnezeu, autointitulat jurist galactic Calexandru este MENGELE pentru militarii romani activi sau in rezerva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar niste cozi de topor care nici macar nu merita sa fie scuipate. Niste haimanale care au sufletele vandute lui SATANA inca din pantecul scorpiilor care iau purtat in smoala tatalui lor SATANA. Aceste lichele nu fac decat sa confirme spusele lui Stalin despre o parte dintre scursurile poporului roman-NU AVEM NOI TOPOARE CATE COZI DE TOPOR AU ASTIA(REFERITOR LA JIGODIILE MURDARE DINTRE NOI-in timpul ,,negocierii,, tradarii...din al doilea razboi mondial..

    RăspundețiȘtergere
  4. Personal cred ca atat membrii ANCMRR cat si cei ai SCMD trebuie sa ia atitudine comuna si sa-i demita/indeparteze urgent pe toti cei care produc astfel de atacuri si disensiuni, atat intre cele doua organizatii cat si in interiorul acestora. Aceste atacuri la persoane si organizatii nu fac altceva decat sa compromita pe toti militarii activi si in rezerva si, pe ansamblu,intreaga Armata.
    Nu mai trebuie acceptate sau tolerate, sub nici un chip, astfel de manifestari slugarnice, de maidan, de tate barfitoare. Si liderii celorlalte ONG-uri ale militarilor trebuie sa tina cont de aceasta cerinta majora in mentinerea statutului social si moral al cadrelor militare.
    Daca cei doi lideri ai ANCMRR (Gl. Iliescu si Cdor Alexandru) nu vor inceta atacurile, propun o actiune de anvergura pentru radierea acestei organizatii din randurile asociatiilor de utilitate publica, pentru ca devine tot mai evident ca acesti doi sunt in stare sa calce in picioare interesele Armatei, numai de dragul mentinerii beneficiilor personale: masina de serviciu, vacante gratuite, "fabrica de grade", buget nemeritat etc.
    Poate ca aceasta actiune ar trebui extinsa si la nivel national, multe dintre asa zisele asociatii de utilitate publica nefiind in realitate decat institutii de sifonare a banului public.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-mi fac schiuri din crucea ma,si!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt membru ANNCMRR dar si membru SCMD, si va spun sincer ca nu sunt de acord cu ceea ce a publicat acest idiot cu gradul de "condor", acest neica nimeni ce reprezinta coada de topor a comunistului Mihai Iliescu- un alt dinozaur comunist. La filiala noastra nu avem comunisti la conducere si niciun membru nu este de acord cu idioteniile lui Iliescu si Calexandru. Avem in randul nostru si persoane varstnice care nu pot sa vina la Bucuresti insa cei care suntem mai in putere vom veni pe 24 ianuarie 2016 alaturi de ceilalti camarazi cu care vom protesta. Sa ne vedem sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate ,acesti indivizi libidinosi ,platitzi gras din banii membrilor ANCMRR plus alte ''sponsorizari''din bani publici ,sunt aceeasi care ne-au mincat zilele in anii grei dinainte de 1989 ,iar azi se gudura la stapini ,asmutzindu-i impotriva Armatei ,cu minciuni,denaturari ,mizerii pe care nu le-am vazut la nici-o alta categorie sociala .Tradatori fara scrupule ,pretind ca doar ei reprezinta si ''apara onoarea militara ''.Sa nu uite Iliescu,Alexandru si toata conducerea acestei asociatii pe care au acaparat-o ,ca profita din plin de fondurile adunate cu greu de membrii onesti din cotizatii,din depuneri la CAR ,fonduri de deces ,fara de care n-ar exista si nici n-ar avea de unde face temeneli la puternicii zilei [vezi diplome ,plachete de onoare etc.impartite ''cu darnicie ''.A.I.Cuza ,al carui nume il poarta asociatia ,s-ar rasuci in mormint vazind cu cita ura se lupta acesti ipochimeni sa denaturize si sa goleasca de contzinut Legea pensiilor militare lansata de ''maria sa'' acum 165 de ani !!! Rugam pe generalii si coloneii din conducerea ANCMRR ,iubitori de Armata Romaniei ,sa se pozitzioneze clar fata de actziunile acestor tradatori ! Cit priveste ''reprezentativitatea '',au fost perioade critice[2010-2012]cind SCMD avea mai multzi membri decit ANCMRR .Oare cit la suta din rezervisti mai reprezinta ANCMRR ai carei membri mai sunt legatzi doar prin imprumuturile la CAR si ajutoarele de deces ?!

    RăspundețiȘtergere
  8. In fiecare an, cu prilejul unor sarbatori nationale, se fac avansari ale unor cadre militare, inclusiv din randul rezervistilor. Ar fi interesant de vazut o statistica pentru cei din urma, o sa vedeti ca 99 % dintre cei avansati provin din randul conducerilor filialelor ANCMRR sau pilelor acestora.

    RăspundețiȘtergere
  9. Individul marinar de birou.O vreme a bantuit pe la Partidul Romania Mare.Incearca acum sa se lipeasca pe langa gl.Strainu.Este un mosneag in varsta ,peste 75 de ani,libidinos,iesit la pensie prin 1990 la o varsta impresionanta,stabilit in Bucuresti.Fost obscur activist de partid in Consiliul politic Marina militara,propagandist,candva sef al lui Fratila.Nu a profesat niciodata ca jurist.Dupa cum stiti ,activistii de partid nu au primit decat conditii normale .Deasemenea nu au beneficiat nici indemnizatie de comanda.In asemenea situatie i-au venit ca o manuse legile lui Boc,care i-au dublat pensia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Viorel Gligor
    Ieri 29.12.2015 la 10:03 · București
    APEL LA SOLIDARITATE ŞI UNITATE DE ACŢIUNE !
    Stimaţi colegi şi camarazi de arme, să pregătim împreună
    ZIUA UNIRII, 24 IANUARIE 2016 !
    Pregătiţi-vă uniformele militare cei care le aveţi şi împrumutaţi de la cei în activitate cei care nu mai aveţi ! Vom protesta şi pentru ei !
    Zecile de ani de serviciu militar şi Jurământul depus, ne-au conferit dreptul de a purta ţinuta militară cu demnitate şi onoare !
    Renunţaţi deocamdată, la acuzele pe care unii le lansează la adresa fie a ANCMRR- ului, fie a SCMD- ului.
    Avem timp pentru a ne clarifica divergenţele ulterior.
    Acum, luptele interne, chiar nu-şi au rostul, acum avem nevoie mai mult ca niciodată de UNITATE !
    Să nu facem jocul niciunui infiltrat sau instigator!
    Chiar rog pe administratorii grupurilor facebook care încearcă să reprezinte pe pensionarii militari, să renunţe , măcar până la 24 Ianuarie la a mai publica articole care îndeamnă şmechereşte la A NU MANIFESTA solidaritate şi unitate de acţiune în vederea organizării unui viitor protest de anvergură.
    Aşa voi face şi eu în grupul pe care îl administrez pe facebook :https://www.facebook.com/groups/1558718184386133/
    Pe 28 decembrie, am întâlnit camarazi pe care nu-i văzusem niciodată până atunci, din Piteşti, Călăraşi, Braşov, Brăila...
    Am reîntâlnit un coleg pe care nu-l mai văsusem de 40 de ani !
    Am întâlnit doi camarazi care au venit la protest după ce au văzut la televizor protestul din Piaţa Victoriei şi care au plecat în grabă şi în baston ( unul dintre ei) pentru a fi prezenţi !
    M-am întâlnit cu prieteni operaţi, alţii cu boli cronice, un bun prieten cu transplant hepatic, doi sub tratament cu radioterapie, un altul cu ciroză avansată, dar toţi au dorit cu toată puterea să fie prezenţi şi au fost prezenţi !
    În sine mea , m-am cutremurat dar i-am îmbrăţişat cu respect şi dragoste.
    Pentru onoare şi demnitate, au protestat, nu pentru pensii nesimţite !
    Să participăm toţi şi să creem un sistem de anunţare în vederea protestului din 24 Ianuarie, deoarece, foarte, foarte mulţi colegi de-ai noştri nu folosesc facebookul.
    Împreună putem scrie, măcar câteva rânduri în istorie despre onoarea şi demnitatea de militar.
    Depinde de fiecare dintre noi, numai de propria voinţă!
    Servim Patria !

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu sunt membru al nici unei organizatii sau asociatii militare, dar reprezentantii ANCMRR care au emis comunicatul nu trebuiau sa consulte membrii ANCMRR cu privire la opinia exprimata? Daca exprimau opinia ca simple persoane fizice era ok, dar au exprimat o opinie ca reprezentanti ai acestei asociatii. Dl. Alexandru care este si jurist trebuie sa cunoasca acest lucru. Recomand membrilor asociatiei sa-si exprime punctul de vedere cu privire la sustinerea sau nu a opiniei acestui domn Alexandru.Cred ca cei care au semnat comunicatul nu au sacrificat nimic din viata lor pe timpul militariei, ce studii militare au? au cunoscut viata de elev al unui liceu militar? sau scoala de ofiteri? sau ofiter cu traista in spinare in diferite garnizoane unde trebuia sa ceri aprobare sa parasesti garnizoana? la cate aplicatii vor fi participat?

    RăspundețiȘtergere
  12. După mai multe discuţii cu unii camarazi din diverse forme de asociere a militarilor în rezervă, am reflectat şi mi-am dat seama de unde a apărut această „ruptură” – fracţionare a marii mase a rezerviştilor militari.
    Vă provoc la dialog şi, dacă greşesc, vă rog să mă corectaţi.
    De-a lungul acestei perioade de tranziţie, mai mulţi generali (ar fi impropriu să le spunem personalităţi militare) care se considerau „de neînlocuit” şi-au imaginat că pe umerii lor stă „pacea lumii” şi îşi pot continua cariera după ieşirea la pensie, dacă se înscriu în diverse partide; unii se şi visau viitori miniştrii ai apărării, secretari de stat sau şefi de structuri importante, numiţi politic.
    Pentru acest lucru aproape toţi au promis „marea cu sarea” partidelor, mai pe înţeles câte mii de voturi vor aduce ei de la foştii subordonaţi şi familiile acestora.
    De aceea au format diverse asociaţii, federaţii, etc... chemând alături de ei militarii în rezervă şi punându-se cu structurile create în slujba diverselor partide.
    Nu mai trebuie să vă spun cine sunt aceştia pentru că îi cunoaşteţi şi dumneavoastră.
    Alţii, vezi cazul lui „moş Teacă „ Dobriţoiu, Bădălan, ş.a. au crezut că dacă se fac membrii de partid şi devin yes-man scapă de „bubele” contactate în timpul serviciului militar; şi au scăpat – cu suspendare.
    Iată de ce am ajuns să ne fărimiţăm în aşa hal şi am devenit batjocora clasei politice.
    Camarazi, pentru a ne cere drepturile, pentru a deveni o forţă demnă de respect trebuie să ne unim cu toţii, indiferent de apartenenţa la diversele forme de asociere şi fără a ţine seamă de doleanţele şi interesele şefilor acestor structuri din care faceţi parte.
    Haideţi cu toţii la Marea Unire a Pensionarilor Militari din Piaţa Victoriei în data de 24.01.2016!
    Col. (r) ing. Gh. Ceauşu

    RăspundețiȘtergere