miercuri, 27 mai 2015

Ministerul Apărării Naţionale derulează în Bucureşti o acţiune de verificare a militarilor în rezervă. Ce riscă rezervistul dacă nu se prezintă la ordin

În aceste zile, Ministerul Apărării Naţionale derulează în Bucureşti o acţiune de verificare a militarilor în rezervă. Sunt actualizate datele personale ale rezerviştilor şi sunt verificate actele personale – cartea de identitate şi livretul militar.

Operaţiunea se face prin convocarea rezerviştilor la Centrele Militare de care aparţin, aceştia primind ordine scrise de chemare „pentru clarificarea situaţiei militare”. Dacă rezervistul nu se prezintă până la data limită indicată pe ordinul militar poate primi o amendă între 100 şi 300 de lei.

Verificarea rezerviştilor apare în contextul intensificării pregătirilor militare derulate în ultimele luni în România şi în alte ţări NATO din estul Europei. Acestea au fost planificate la reuniunea NATO din Ţara Galilor, desfăşurată ca răspuns la criza din Ucraina şi la acţiunile militare ale Rusiei.